Revin cu o altă carte a lui Eric Carle( chiar îmi plac creaţiile acestui om): Baby bear , baby bear what do you see?
De data această NU am găsit-o tradusă în limba română.
O poveste simplă, un fel de dialog al cititorului(şi al ascultătorului care se prinde repede de ritm şi intră în joc) cu cartea.
Animale ce trebuie recunoscute sau învăţate, imagini foarte colorate, idei muuuulte de a explora această carte.
O idee:
lipim un ursuleţ din mai multe cercuri de diferite mărimi. Învăţăm astfel despre cercuri, despre mărimi, despre ursuleţi şi explorăm deasemenea lipiciul. MARE distracţie pentru micile mâini!
Altă idee:
pictăm cu mânuţele. DAAA!
Aplicăm culoarea direct pe palmă (vai ce mai gâdilă ! – experienţă senzorială excelentă. MUSAI trebuie trăită), apoi presăm palma pe foaie. Repetăm şi pentru mânuţa numărul doi. Apoi conturăm corpul, ciocul şi picioarele păsării şi iată:
Am învăţat culoarea albastru, am explorat direct şi plăcut acuarelele, am învăţat despre pasăre(are aripi, cioc etc).
Altă idee:
pentru motricitate grosieră imităm mersul diverselor animale: căprioara care sare, şarpele ce se târăşte , pasărea care zboară.
Altă idee:
pentru dezvoltarea limbajului repetăm numele diverselor animale şi de ce nu , suntele acestora. Cum face şarpele? Vei vedea nişte limbi mici abia aşteptând să iasă din guriţă!
Ne-am şi distrat de minune când am aflat că sconcsul PUTE( iată un cuvânt care produce valuri valuri de râsete, mai ales când e însoţit de strâmbături şi ţinut de nas).
Poveste, activităţi motrice, creative, senzoriale şi lingvistice, PLUS distracţie = cadou excelent!