Publicat în club de povești

Puterea imaginației

Se vorbește mereu de imaginație, de puterea ei.

În zilele acestea de izolare/distanțare fizică aflu că în inimile micuților se adună mult dor. Lipsa prietenilor, lipsa bunicilor, ba pentru unii lipsa părinților (unii cadre medicale izolate de dragul familiei, alții rămași prin străinătate) se tooot lărgește și golul din inimioare e tot mai mare.

Căritica pe care vi-o povestesc le propune copiilor un joc de imaginație. Atunci când nu ai lângă tine jucăria preferată, prietenul de la grădiniță/școală, bunicul sau bunica atât de dragi, pe mama ori tata IMAGINEAZĂ-ȚI că îi ai, apelând la amintirile pe care le ai cu ei și inventând aventuri noi, de poveste. E un joc care, da știu, nu îi aduce lângă tine, dar liniștește puțin dorul. Dacă  le desenzi sau notezi aceste aventuri imaginate și mai apoi le împarți cu ei, e și mai bine!

Henry si puterea imaginației – link audio

Oare să mai pomensc iarăși de BUNICI și înțelepciunea lor?!!  🙂

Fără să laud cartea, menționez doar frumusețea imaginilor, fiecare combinând creativ  desenul și fotografia!

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

2 gânduri despre „Puterea imaginației

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s