Publicat în recomandări

Răspunsurile corecte

Înainte de a publica numele copiilor care vor fi premiați, ni se pare potrivit să vă dăm variantele corecte, acolo unde acestea se impun, ca să vă puteți singuri evalua.

Așadar:

CONCURS Incredibilii mâncători de povești”

 

Felicitări pentru pofta cu care ai devorat poveștile sugerate de noi! Acum te rugăm arată-ne cât de inteligent te-au făcut, răspunzând le următoarele întrebări. Fii creativ!

  1. Unde se petrece acțiunea din La Medeleni volumul I ?

…    în satul Medeleni,  la moșia familiei Deleanu, etc . . .

  1. Care este personajul tău preferat din La Medeleni vol I și de ce?

……………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. De ce îl însoțește Farsor pe Milo, în Vama fantomă?

Două variante sunt apreciate ca fiind corecte: (1) pentru că a fost trimis de regele Azaz și (2) mândria, intenția lui de a primi faimă

Cel mai evident motiv este că regele Azaz îi poruncește. Farsor, care este un lingușitor, a tot dat-o înainte cu argumentul despre prințesă și a încercat să se pună bine cu ambele părți. Deci, atunci când Azaz decide îl trimită pe Milo în expediție, are impresia greșită că Farsor s-a oferit voluntar să îl însoțească. Totuși, apare întrebarea logică de ce Juster ar permite prezența unui personaj atât de antipatic alături de eroii săi, Milo și Tock. Cel mai probabil răspuns se află în relația dintre Tock și Farsor; cele două personaje sunt de fapt opuse. În crearea acestor forțe opuse, Juster crează un mediu educațional mai realist pentru Milo: Farsor încearcă mereu să îl tragă înapoi, încercând să îl convingă pe Milo că este mai important să pari inteligent decât să fii inteligent.

4. Cu ce se aseamănă pasărea murdară din capitolul 16 (o pasăre murdară) din aceeași carte? Încercuiește răspunsul corect:

cârpă prăfuită

o cârpă de șters pe jos  

un nor prăfuit

  1. Alege un basm din cele povestite de Petre Crăciun în cartea Basme și aplică-i metoda Stea. (pe o foaie separată sau pe spatele acestei foi). dacă ai făcut pe o altă poveste(Apolodor sau La Medeleni) nu e bine 😦 
  1. Numește trei zone prin care a trecut Apolodor în lunga sa călătorie:

Canada, Golful Syrthelor, Sahara, Africa de sud, Statele unite, Golful terror etc….

7. Scrie-i o scrisoare lui Apolodor în care să îi spui în ce vă asemănați. Poți începe așa, dar nu e obligatoriu(fii creativ):

Dragă Apolodor,

 Am citit cu drag și mare curiozitate aventura ta și mi-am dat seama – cu bucurie –  că ne asemănăm în  …………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………..

8. Enumeră cel puțin trei nume de uriași ne-prietenoși din cartea Uriașul cel prietenos/Marele uriaș prietenos de Roald Dahl:

... Prinde oameni, Strânge sânge,  Înghite hălci, Sfarmă oase, Băiatul măcelar, Zdrobește fete,  Înfulecă potroace ……

9. În borcanul de mai jos descrie unul dintre cele mai frumoase vise pe care le-ai avut sau ai dori să le primești de la MUP sau UCP (poți decora cât de frumos vrei tu borcanul):

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s