Nasul

Da, e nasul nu nașul. Chiar nu lipsește virgula :). Aceasta a fost și este tema poveștilor de la clubul de povești săptămâna aceasta. Așa mă răzbun eu pe vremea ciudată, absurdă și halucinantă de afară. Poveștile sunt absolut . . . bombe.

Prima poveste face elogiul . . . scobitului în nas! O delicioasă poveste despre curaj altfel, despre a face orice ca să impresionezi, cu umor, cu răsturnare de situație. Psihologie inversă. vrei să nu mai vezi degetul celui mic căutând comorile piraților (ba chiar mai rău și gustându-le apoi!!) în năsucul ispititor? Lasă predicile, morala și spune-i o poveste despre un purcel care asta făcea. Ai grijă însă să nu o spui în pauza de masă ori imediat după!!! Crede-mă!!

Jules, vrea prietenia Juliei care nu îl vede, deși merg spre școală zilnic. Însă când ajung într-o situație limită, de viață și moarte, Jules arată că dincolo de pielea murdară și obiceiurile deloc frumoase ale unui purcel stă un suflet curajos, un trickster, un deștept care salvează situație, pe Julie. Iar totul se încheie parfumat, curat și fericit. Merită savurată povestea! Concluzia, morala, înțelepciunea copiilor: avem voie să ne scobim nasul doar când ne atacă lupul. Nah, că am dezvăluit pericolul! 🙂

Iar ca să continuăm cu psihilogia ciudată, inversă, absurdă chair, mergem la o altă poveste a lui Gogol  Nicholas , Nasul. Cum ar fi să te trezești dimineașă fără nas? Dar cu un nas în buzunar, tu fiind bărbier? Dar să dai nas în nas cu nasul tău , îmbrăcat în mareșal colindând străzile orașului? Un nas personificat care nici măcar nu acceptă că ar avea ceva în comun cu cel căruia îi aparține, un nas umblăreț și foarte plin de el…. iată ce idei ne-a dat: nas balerină, nas polițit, nas maimuță, nas profesoară, nas detectiv ….. copiii și-au personificat năsucul. Și a fost mare veselie!!

Pe lângă (sper!!) dezbărarea de obiceiuri ne-igienice și inestetice, am savurat puțină franceză (copiii fiind foarte curioși cum sună franceza), am discutat altfel acum expresiile: nu îți băga nasul unde nu îți fierbe oala, să-ți fie rușine nasului  etc. Și totodată am descoperit literatura altfel, absurdă, haioasă, provocatoare.

Alors, ….. ce mai așteptați?! Fuguța la Mediatecă!

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s