Publicat în club de povești

Pentru Tătici

Cutia cu pupici a lui Pascal Bruckner mi-a atras atenția prima dată tocmai datorită numelui autorului. Pe PB îl știam din alte lecturi, pentru copii mari, lecturi care mi-au marcat o anumită etapă din viață. Să fie oare același PB? Carte de copii? Hmmmm și uite așa am luat cartea de pe raft și am frunzărit-o.

O poveste foarte simpatică. Despre asumarea unei noi identități, cea de părinte. Pus în fața nașterii primului copil, o drăgălașă fetiță, Filip devine tătic. Dar nu prea îi reușește. E extrem de stângaci, de împiedicat, de ne-comfortabil în acest nou rol. În antiteză cu Ana, care intră imediat și foarte natural în rolul de mamă, Filip se luptă din greu și apelează la ajutoare externe pentru a fi un tată.

Sub o haină haioasă, povestea e extrem de adâncă. Și dacă PB a ales să atribuie tăticului această greutate în asumarea noii indentități, cred că sunt și mămici (eu printre ele) care găsesc mai greu de îmbrăcat această haină.

Cutia cu pupici este de fapt o declarație de dragoste a unui tătic pentru copilul său.

După modelul cărții, și noi am desenat pupici, DAR noi am inversat la club adrisantul 🙂 și copiii au creat cutii cu pupici pentru tătici. Să vedeți imaginație: pupici dulci sub formă de acadele, pupici sub formă de bani că să îl facă pe tati bogat, pupici de foc ca să simtă tati ce mult îl iubește cel mic, pupici explozivi, pupici de rege(arată ca o coroană, evident), pupici parfumați etc.

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s