Publicat în club de povești

De-a arhitectura

O poveste despre pasiune, despre a crede în tine și despre momente în care viața (!!) îți ajută visul. Nu toți copiii s-au regăsit în Iggy Peck, băiatul arhitect. Nu toți au deja un vis, un talent, o pasiune atât de clar conturată. Dar toți l-au îndrăgit și au suferit alături de el interdicția de a nu-și exprima talentul.

Interesantă mi s-a părut povestea din poveste, momentul explicativ al stricteții domnișoarei. Hmmmm . . . da, cred că e util să îl ajuți pe copil, chiar și mic să încerce să vadă dincolo de…., să înțeleagă că există un motiv al comportamentului celuilalt. Papucii altuia . . . empatie . . . nu judec înainte de a încerca să aflu de ce . . . oricum am numi acest act/gest e mereu binevenit.

Dacă mai era ceva de adăugat ca povestea să placă, acel ceva a fost versificația, rima. Povestea a fost altfel savurată, parcă s-a lipit mai direct de urechiușele mici. La fel de savuros a fost și umorul, nota jucăușă din chiar prima pagină a introdus excelent povestea publicului.

Am explorat-o, adâncit-o, concretizat-o mai apoi cu diverse exerciții arhitecturale 🙂 mai dulci sau mai elaborate. Am pus și munca în echipă, la cei mai mari, ca să condimentăm experiența. A rezultat un timp frumos construit în poveste, căci fiecare construcție a avut mai apoi povestea ei: casuțe de zâne, de pitici, de luptători pentru salvarea pământului de buburuze . . . :).

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s