Publicat în club de povești

De primăvară sau Povestea seminței

Vine primăvara cu muguri, petale și NOU. Acel ceva mic, ascuns, dormitând, acum iese la lumină și află cine este. Orice sămânță, cât de mică se întreabă: Eu ce voi fi când voi fi mare? Ce floare/copac sau supererou așteaptă să iasă la lumină? Are frici (de păsări sau hârciogi ce o pot mânca ORi de necunoscutul crescutului mare), are prieteni și dușmani/piedici pe drumul spre A FI MARE, se simte între două lumi, a fost plantată sau a apărut fără să știe cum ….

Ți-ai dat seama. Copiii sunt și ei semințe. Mai mici, mai mari, mai mult sau mai puțin conștienți de cine sunt, de cum au ajuns aici și cine îi iubește, ce pericole sunt în jur etc.

A fost un exercițiu extrem de simplu de suprapunere. Atât de simplu încât unii dintre ei au insistat să îmi clarifice : eu sunt sămânța! ca nu cumva să fiu furată de povestea seminței ce devine copac sau o mică prințesă și să nu văd …. ceea ce era important.

Am pornit de la o poveste a unei semințe și am ajuns în lumea multor povești cu alte semințe, mai drăguțe, mai . . . copilăroase. pragul dintre poveste și POVESTE e atât de fin, atât de sensibil!

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s