Iată o poveste potivită pentru începutul (chinuitului) an școlar. Petunia, nu floarea ci gâsca, cam neștiutoare și prostuță, dă din întâmplare peste o carte. OOO, ce prilej de . . . dat mare, de umflat în pene, de proastă încredere în sine. Toate bune până când deșteptăciunea de-acum atotștiutoarei Petunia dă pe dinafară în sfaturi care mai de care mai . . . dăunătoare. Dacă nu știați 3+3+3=6 care este evident mai mult decât 9. Biata Ida, găina, a rămas confuză aflând că are mai mulți pui decât credea. Iar Spic, calul, a preferat durerea de măsea (brrr!!!) decât soluția radicală a Petuniei: dacă pe ea nu o dor dinții pentru că nu-i are, logica îi spune să scape și Spic de dinți ca să scape de durere. Nu-i de mirare că acesta a galopat departe de aceast stomatolog!
Un deliciu lectura sau povestirea acestei cărți! Deasemenea ilustrațiile sunt foarte atractive.
Modalități de explorare?
Evident: matematica. Petunia lasă o confuzie în mintea celor mai mici (oare e 9 sau e 6?).
Tot la îndemână e cititul: când ARTIFICII se citește ACADELE numai bune de mâncat… consecințele din sala de clasă sunt la fel de catastrofale ca cele din poveste.
Mai apoi poți îndemna copiii să dea un sfat Petuniei, ca să puteți discuta despre: cine are carte are parte? ce nume te face deștept? lauda de sine, îngâmfare etc. …, rostul cărților? de ce citim? adică . . . faci
lobby serios pentru ora de lectură și clubul de povești ;).
Iată și câteva sfaturi primite de Petunia. Ar face bine să le asculte, zic eu.
Și iată că Petunia ascultă!!!
(clar mai găsești idei de explorare legate de animalele de la fermă, prietenie, …)