Publicat în poveşti de suflet, recomandări, storytelling

O altfel de poveste – Jocul prieteniei

Cândva, pe undeva, de fapt mai peste tot și chiar în zilele noastre există o tăcere care se furișează printre oameni. Odată atinși de tăcerea aceasta, oamenii devin aproape invizibili. Nu se pot observa unii pe alții și s-au deprins atunci să își coloreze măști, ca măcar așa să fie văzuți. Doar că . . . măștile acestea au devenit puternice și oamenii au dispărut complet în spatele lor. Mai sunt unii care încearcă să iasă de după mască, să caute prieteni, să ceară . . . să fie văzuți. Dar nu se poate. Totul e învăluit într-un fel de ceață prin care se zăresc doar măștile mai mult sau mai puțin colorate, acolo unde se presupune că există un om.

Un magician ca oricare altul a văzut cu durere dispariția oamenilor. Nu avea cine știe ce putere așa că a făcut singurul lucru pe care îl știa face: a atins fiecare mască, fiecare. Și atunci a dăruit oamenilor un dar: un somn magic, un timp în care omul din spatele măștii a reînvățat să fie și iată oamenii apărând timid, căutători, fără măști. Greoi, dar fără să cedeze, oamenii s-au căutat, s-au găsit, s-au descoperit și au învățat să fie oameni și să fie împreună.

Ce a urmat? O feerie a jocului, a zâmbetelor, a . . . prieteniei.

doar mastile

doar mastile 2

dorm

omaneii comunica

omaenii comunica 2

devin prieteni

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s