Publicat în poveşti de primăvară, prin librării, storytelling

Frederick – sau a fi poet

Iată o cărticică foarte plăcută. Am descoperit-o în Cărturești și am ezitat să o cumpăr neștiind dacă va fi la fel de cu drag primită și de copii . Mie mi-a plăcut teribil de la prima lectură. E carte ce place, zic eu și copiilor și adulților.

coperta

În timpul lipsei mele de decizie am citit un blog pe care îl urmăresc și iacă-tă m-am convins. Și bine am făcut. Copiii au savurat povestea.

Începe cu un șoricel ce pare a se sustrage de la munca familiei sale de pregătire a proviziilor pentru iarnă. Frederick, așa se numește șoricelul nostru, culege cu totul alte provizii, neașteptate, delicios prezentate de autor:

culege cuvinte

Luat la început oarecum peste picior, ba chiar dojenit uneori, Frederick nu se clintește din planul său. Și finalul e absolut colorat și poetic. Proviziile lui se dovedesc cel puțin utile.

Hmmm, deci este ceva mai mult to life decât mâncarea și adăpostul. Este ceva care ne gâdilă imaginația, care ne ține de cald și ne trece prin zilele mohorâte. Poezia.

O poveste care nu ar strica citită de copiii mari, ba chiar și de adulții de azi. Mă gândeam chiar să o recomand celor ce încearcă să le aducă literatura aproape copiilor și nu prea mai reușuesc printre atâtea tablete, chipsuri și alte cele, adunate ferbril de noi toți.

esti poet

poetul

Poate așa își găsesc un rost și copii care au versul în ei, care iubesc culorile sau dansul sau cărțile și se văd ciudați că nu știu să adune provizii de genul celor pe care le adună marea majoritate.

 

Cărticica am folosit-o ca punct de plecare pentru o oră de versificare cu copii de școală primară. Fără presiunea notei, fără vreo constrângere am povestit despe poezie, de ce ne place, ce înseamnă și am încercat timid să descriem poetic iarna.

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s