Publicat în poveşti Crăciun, storytelling

Cine salvează sărbătoarea?

Idee haios-creativă aș numi eu tema exercițiului de imaginație de mai jos.

Dincolo de orice critică care ni s-ar putea aduce că nu luăm în serios Crăciunul, ne-am imaginat ” cu disperare profundă” că Moș Crăciun nu mai e: fie a ieșit le pensie, fie nu mai vrea, fie nu mai poate îndeplini fișa postului pe care l-a ocupat atâta amar de vreme. Acu e acu! Ce ne facem? Acceptăm o sărbătoare fără cadouri sau… imaginăm o soluție. 

intrebari

Și iată câteva soluții:

Era odată un erou. El a salvat Crăciunul. Brado-crăciun, căci așa se numea el, a fost angajat de șeful lui Cizmă Nicolae, iar ca asistent îl avea pe Stick man. Brado-crăciun împărțea cu o jumătate a lui cadouri, iar cu cealaltă jumătate făcea zăpadă.

brado craciun

A fost odată un super erou, care a obosit să mai lupte cu răul. Când a auzit că Moș Crăciun a demisionat, a decis că el trebuie să continue ERA CADOURILOR. I-a fost ușor să facă asta, deoarece el avea o super putere, aceea de a crea cadouri. Ba mai mult, putea să zboare, așa că nu avea nevoie de sanie și a reușit să împartă toate cadourile într-o singură noapte. Așa ca Moș Crăciun. Acum el se numea Noul Trexbet Crăciun.

 

Au fost odată patru prieteni care au aflat că Moș Crăciun a ieșit la pensie și că, evident, Crăciunul se va desființa. 

– Eu vreau să salvez crăciunul, a zis atunci Mica sirenă. Iar împreună cu ea era și prietena ei, caracatița.

-Eu sunt omul săritor și voi folosi picioarele mele la împărțirea cadourilor. 

– Și eu voi ajuta, a zis marțianul de pe Marte.

-Eu sunt Violeta și voi câta colinde la casele copiilor sărmani. 

-Am eu o poțiune ce ne va ajuta, a adăugat marțianul. Cei patru băură poțiunea și…. ce să vezi, se combinară într-un al doilea Moș Crăciun. Dar mai ciudat. Cadourile au fost fie aruncate din apă, de Mica sirenă, fie duse de omul săritor. Marțianul împodobise brazii, iar Violeta cântase colinde. 

Și uite așa au salvat Crăciunul.

Și am încălecat pe o căpșună, și vi-am spus o mare minciună.

cei 4

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s