Publicat în poveşti de suflet, storytelling

Pregătiri de iarnă în lumea poveștilor

Daaa, toată ” gospodimea” muncește de zor să adune, să conserve, să păstreze câte puțin din farmecul verii pentru la iarnă.

Mmmmmm, și ce bune sunt niște cireșe iarna lângă foc! Sau un gem de măceșe cu o cană de ceai cald într-o dimineață răcoroasă!

Oare de ce nu am înmagazina și amintirile unor zile de poveste petrecute vara, pentru zilele mohorâte și reci de iarnă. Nu mă refer la fotografii, nici măcar la cărți cumpărate tocmai pentru a fi citite lângă foc. Ci …. la povești scrise de copii, despre vara lor, a copiilor. Ora de lectură din luna ianuarie tocmai a devenit mai caldă, mai văratecă, mai luminoasă cu  Compotul de povești!!

Daaaa! Proiect absolut delicios! Fiecare copil a povestit despre vacanța proprie prin prisma unui obiect luat ca suvenir din vacanță. Fie că a fost o piatră, o scoică(găsită sau cumpărată), un lănțișor, o pălărie, un magnet și …. câte alte opțiuni, fiecare obiect are povestea lui. Această poveste am pus-o bine la păstrare într-un compot al clasei.

Comptul de povești

Așezat cuminte pe raft, borcanul vechi, și el cu povestea lui, e plin ochi de povești ce ne așteaptă să le savurăm la iarnă.

20141009_120610

Mai dorește, mai poftește cineva?

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

4 gânduri despre „Pregătiri de iarnă în lumea poveștilor

  1. Este, fara indoiala, modul cel mai minunat de-a pune in valoare creativitatea unui copil si de a-l provoca sa se descopere. Munca de-„a curata” aurul de zgura si a-i descoperi stralucirea este, de departe, cea mai de apreciat. Eu, in calitate de parinte va adresez, cu mult drag, multumiri. Va felicit pentru rabdarea dvs. si va admir pentru asta.
    Succes si mai departe!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s