Publicat în prin librării, storytelling

Gruffalo, un monstru chiar drăguț

În ton cu postarea despre fascinația pentru personaje negative și în continuarea a ceva scris de mult, vă recomand o carte.

Am descoperit și îndrăgit poveștile Juliei Donaldson de ceva vreme. Prima a fost Stick man,  în limba engleză. la ea s-au mai adăugat vreo două, iar

cartile Julia Donaldson

cea de azi este Gruffalo, o poveste descriere, redată prin prisma unui șoricel cu imaginație bo…gată! Gruffalo, personajul imaginat de el, brusc și pe neașteptate apare viu și foarte flămând, cu poftă de șoricel pe tartină.

Dar șoricelul nostru nu e unul oarecare, ci e isteț, șmecher, curajos, așa că scapă chair și de Gruffalo. Monstrul pleacă în viteză, înspăimântat de lângă micul șoricel, convins de ferocitatea acestuia.

coperta Grufallo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grufallo e real

 

Dacă vrei o modalitate creativă, delicioasă de a dărâma un mostru(ceva de care se sperie cel mic), dacă vrei ca cel mic al tău să înțeleagă(subtil sau îl ajuți tu să își clarifice asta la final) că are el puterea/istețimea de a pune pe fugă orice monstru, atunci citește Gruffalo.

Grufallo fuge

Un exercițiu taaare bun este să îi dai apoi copilului ocazia să deseneze monstrul care îl bântuie în somn sau în întuneric etc. Am niște creații absolut superbe.

20140714_171604

20140714_171608 20140714_171613

20140714_171627 20140714_171637

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Un gând despre „Gruffalo, un monstru chiar drăguț

  1. O, si noi il iubim pe Gruffalo 😉 Am citit de atatea ori povestea si inca nu ne-am saturat de ea (sincer, eu poate nitel, dar baietelul meu nu da semne de plictis!) Mie-mi place la nebunie Axel Scheffler, colectia de carti cu Pip and Posy e adorabila!!! (noi le avem in limba greaca si engleza din pacate in lb romana nu s-a gandit nimeni sa le traduca)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s