Publicat în club de povești, poveşti de suflet, storytelling

Povestea frunzei plimbăreţe

…sau amintiri din vacanţă.

Un exerciţiu simplu, colorat şi vesel prin care copiii clasei a doua au rememorat şi povestit aventurile unei veri, ale unei vacanţe lungi.

O frunză plimbăreaţă a fost purtată de copii prin toate locurile vizitate de ei: la mare, la bunici, în parc, în alte ţări etc. Peste tot frunza a însoţit copiii(pe fiecare în aventura lui) fără să facă mofturi.

coperta

Simplu de realizat: o frunză din foaie gumată, ochişori, foi simple albe(mai groase decât cele de xerox), o panglică şi muuult talent (al copiilor).

Vă las să însoţiţi şi voi funza în plimbarea ei, prin imaginile pline de culoare ale copiilor:

in multe locuri

frunza la mare

frunza in parc

la sat

din nou l amare

in multe locuri

Un mod antrenant de a-ţi povesti vacanţa fără a avea emoţii sau complexe generate de locaţia concediului. Frunza nu a făcut nicio comparaţie între leagănul construit special de bunici sau turnul Eiffel, nici între ţărmul autohton sau cel străin al Mării Negre, ci s-a bucurat la fel de mult de distracţia din parcul dintre blocuri ca şi de aventura prin munţi.

Frunza e cel mai bun prieten de drumeţie, mai ales că te aşteaptă chiar în prima zi de şcoală gata să-ţi asculte aventurile .

Iar acum, cu cana de ceai cald în mână, fără să priveşti la geamul aburit sau la ceaţa de afară, bucură-te un moment de amintirile vacanţei de vară.

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Un gând despre „Povestea frunzei plimbăreţe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s