Publicat în poveşti cu prinţese, storytelling

O cutie cu . . . poveste

Cutie cu dulciuri, cutie cu jucării, cutie cu pantofi, dar ce zici de o cutie cu poveste. Nu e vorba despre povestea unei cutii (hmmm, o idee de exerciţiu!! de reţinut şi explorat). Ci despre o cutie care ţine în ea o poveste. Cu imagini, cu culori, cu  . . dar hai mai bine să vezi.

Aici e cutia cu păr, adică povestea lui Rapunzel: prinţesa cu părul de aur, vrăjitoarea rea, prinţul şi turnul cel înalt. Am optat(cum era de aşteptat) pentru personaje de inspiraţie nonDisney.

cutie povesti

Şi pentru că a fost un deliciu să o creez(cu ajutorul unor mâini micuţe şi cu muuuuulte întrebări pe parcurs), azi la clubul de poveşti am mai creat una. Mai frumoasă, mai bogată în personaje, în culori, în mâini harnice. Vrei să vezi povestea creării cutiei cu poveşti? Priveşte.

cutie povesti lucram

Procesul începe cu desenarea(în cazul nostru, colorarea) personajelor poveştii, după o selecţie foarte pasională a lor(nu vrem vrăjitor în poveste, dar am fi vrut mai mult de o prinţesă etc).

cutie povesti pictam fundalul

Pasul doi: în funcţie de personaje şi acţiuni alegem un decor. Îngrămădit, că trebuie să fie potrivit pentru o prinţesă, o sirenă, un lup, un dragon, un vultur magic, o zînă, un unicorn albastru şi evident un cavaler neînfricat.

cutie povesti aproape gataApoi potrivim personajele. Să intre în decor, dar să poată totodată comunica între ele.

cutie povesti personajeleApoi . . . povestim. Cu mutre, cu dialoguri, cu negocieri despre cine e rău, cine e bun, cine câştigă.

cutie povesti mutre

cutie povesti  povesteaCea mai haioasă fază: După ce fiecare personaj face ceva(scuipă flăcări, dă cu sabia, urlă, muşcă, aruncă apă pe flăcările dragonului, dă cu praf magic, ciupeşte tare cu ciocul) vine întrebarea sinceră, naivă, superbă: „Dar prinţesa ce face? Ea doar stă să fie salvată, nu?” Evident!! E rolul care i se potriveşte cel mai bine!

Lista cu materiale necesare :

  • cutie destul de adâncă, dar nu prea
  • personaje desenate(sau pentru cei nu aşa de talentaţi, cum a fost şi cazul meu,  printate şi colorate de copii)
  • sfoară elastică pentru personajele „zburătoare”
  • acuarele pentru decorul poveştii
  • lipici sau bandă adezivă
  • foarfecă.
  • alte materiale gen hârtie creponată, panglici, pene etc.  depind de povestea pe care o ilustrezi.

cutie povesti materiale

Cutia poate fi scenă pentru un  joc sau chiar tablou.

Dacă ţi-a plăcut(nu ia mai mult de 30 min. lucrul împreună cu copiii) spor la poveste!!

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s