Publicat în minibiblioteca, prin librării

Mini biblioteca 7 – despre somn

A fost odată ca . . . în fiecare seară, o mamă sau un tată ce spunea cu  voce caldă, dar fermă: ” E ora de culcare!”  Imediat, de undeva din mijlocul jocului şi a grămezii de jucării o voce mică răspundea şi mai ferm: „Nu mi-e somn!”          Câteva capitole mai târziu, totul e schimbat. O mamă sau un tată stă pe un fotoliu sau pe un capăt de pat, citind de zor poveşti. Iar într-un pătuţ, un copil(mai mult sau mai puţin) întins încearcă din toate puterile să (nu) adoarmă. O singură replică se tot repetă  oricât de lungi ar fi poveştile citite: „Nu mi-e somn!!”

Dacă ştiţi această poveste, atunci veţi iubi cărticica pe care vi-o recomand.

Suntem în lumea urşilor, unde, la fel ca la noi, un Mare Urs(mami sau tati) citeşte de zor poveşti unui Pui de urs. Din cauza întunericului dinăuntru şi mai apoi a celui de afară cel mic nu poate dormi.

coperta

E tare greu să adormi. În orice fel stai, somnul uneori nu vine și pace!

in patut

in patut

vesnica intrebare

După mai multe soluții încercate de Marele urs, finalul e absolut delicios. Puiul adoarme. Unde? În cel mai cald, moale şi fără întuneric loc.

finalul

Așezăm și această cărticică pe raft. O putem citi în fiecare seară, mai ales când nu ne e somn. Lectură plăcută!

carte ursulet

Autor:

Bună. Mă bucur că ai decis să te opreşti puţin aici. Sunt Ina. Nu îmi place să vorbesc despre mine, dar îmi place să citesc şi să povestesc. Printre toate cele de pe acest blog vei „citi” şi povestea mea. Iubesc poveştile, aşa că haide să citim, să ascultăm, să simţim împreună poveşti. "I have always imagined that paradise will be a kind of library." — Jorge Luis Borges "To learn to read is to light a fire; every syllable that is spelled out is a spark." — Victor Hugo, Les Miserables

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s